Ford Fiesta от Top Rent A Car

Какви застраховки има включени при наем на кола?

Стандартната застраховка (Collision Damage Waiver) е включена в цената на автомобила. Тя ограничава отговорността при щета до размера на депозита. Задължително е представянето на двустранен протокол от КАТ. Допълнително може да се закупи застраховка Super CDW+TP (Освобождаване от отговорност при щета/кражба), Допълнителна застраховка (AI) при щети по гуми, джанти, стъкло и интериор, както и комбинираната Супер застраховка, обединяваща Super CDW+TP и AL.

  • Super CDW+TP и AI. Какво означава всичко това?
  • CDW – ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита
  • TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита
  • Super CDW+TP – Такса “Освобождаване от отговорност при щета/кражба"
  • AI – “Допълнителна застраховка”
  • Super Cover – “Супер застраховка”

Ако има инцидент, колата ми има ли КАСКО и ще ми бъдат ли удържани такси?

При вземането на автомобила, ще Ви бъде поискан депозит от 200 до 500 EUR според модела автомобил. Депозита се блокира на Вашата кредитна карта. Сумата за депозита не се взема от картата, само се блокира на нея и след края на наема се отблокира (отнема от 3-5 дни според банката). При инцидент задължително трябва да повикате КАТ за да бъде съставен двустранен протокол. Стандартната застраховка (CDW) включена в наема, лимитира отговорността при инцидент до размера на оставения депозит. Това означава, че при щети по автомобила може да Ви бъде удържана такса до размера на депозита. Таксата покрива щетите по ремонта и загубите на компанията от пропуснати наеми във времето на ремонт.

Как се процедира ако спукам гума или изкривя джанта по време на наема?

Стандартната застраховка, както и Super CDW не покриват щети по гуми, джанти, предно стъкло, под шасито и интериора на колата. При такъв случай може да Ви бъде удържана такса до размера на депозита според щетата. Напълно освободен сте от отговорност при закупуване на Допълнителна застраховка (AI) или Супер застраховка (Super Cover).

Защо да доплатя за застраховка?

Застраховките, които допълнително се закупуват при наем на кола, могат напълно да Ви освободят от отговорност при инцидент по Ваша или чужда вина. Задължително е да имате протокол от КАТ за инцидента и да се свържете с нас. Цената на допълнителните застраховки е между 5 и 9 EUR/ден според класа автомобил и Ви гарантират спокойствие по време на целия наем.

Какви са условията при паркинг щети?

Паркинг щетите са най-често срещаният тип щети. При наличието на Супер застраховка (Super Cover) или Пълна застраховка Super CDW+TP няма да бъдете глобени за щетата. Нужно е да ни се обадите, за да ни информирате за случая и да се свържете с КАТ, които ще Ви съдействат за попълването на протокол за инцидента.

Може да изберете желаната застраховка по време на онлайн резервацията или на място в офис на Top Rent A Car, когато вземате Вашия резервиран автомобил.