Информация относно COVID-19
Ford Fiesta от Top Rent A Car

Какви застраховки има включени при наем на кола?

Стандартната застраховка (Collision Damage Waiver) е включена в цената на автомобила. Тя ограничава отговорността при щета до размера на депозита. Задължително е представянето на двустранен протокол от КАТ. Допълнително може да се закупи застраховка FULL PROTECTION (Освобождаване от отговорност при щета/кражба, при щети по гуми, джанти, стъкло и интериор.

  • CDW – ограничаване на отговорността при щета до размера на депозита
  • TP – ограничаване на отговорността при кражба до размера на депозита
  • Full Protection – “Пълно покритие”

Ако има инцидент, колата ми има ли КАСКО и ще ми бъдат ли удържани такси?

При вземането на автомобила, ще Ви бъде поискан депозит от 150 до 800 EUR според класа автомобил. Депозита се блокира на Вашата кредитна карта. Сумата за депозита не се взема от картата, само се блокира на нея и след края на наема се отблокира (отнема от 3-5 дни според банката). При инцидент задължително трябва да повикате КАТ за да бъде съставен двустранен протокол. Стандартната застраховка (CDW) включена в наема, лимитира отговорността при инцидент до размера на оставения депозит. Това означава, че при щети по автомобила може да Ви бъде удържана такса до размера на депозита. Таксата покрива щетите по ремонта и загубите на компанията от пропуснати наеми във времето на ремонт.

Как се процедира ако спукам гума или изкривя джанта по време на наема?

Стандартната застраховка, както и Super CDW не покриват щети по гуми, джанти, предно стъкло, под шасито и интериора на колата. При такъв случай може да Ви бъде удържана такса до размера на депозита според щетата. Напълно освободен сте от отговорност при закупуване на Допълнителна застраховка "Пълно покритие" - Full Protection.

Защо да доплатя за застраховка?

Застраховката, която допълнително се закупува при наем на кола, може напълно да Ви освободи от отговорност при инцидент по Ваша или чужда вина. Задължително е да имате протокол от КАТ за инцидента и да се свържете с нас. Цената на "Пълно покритие" - Full Protection е между 5 и 9 EUR/ден според класа автомобил и Ви гарантира спокойствие по време на целия наем.

Какви са условията при паркинг щети?

Паркинг щетите са най-често срещаният тип щети. При наличието на застраховка "Пълно покритие" - Full Protection няма да бъдете глобени за щетата. Нужно е да ни се обадите, за да ни информирате за случая и да се свържете с КАТ, които ще Ви съдействат за попълването на протокол за инцидента.

Може да изберете "Пълно покритие" - Full Protection по време на онлайн резервацията или на място в офис на Top Rent A Car, когато вземате Вашия резервиран автомобил.