Съвети при шофиране на автомобил под наем с бензинов двигател

Съвети при шофиране на автомобил под наем с бензинов двигател

Експертно мнение

Според повечето експерти автомобилите с бензинов двигател са по-подходящи за шофиране на кратки разстояния, докато дизеловите за дълъг път (извънградско шофиране, автомагистрали). Ранното планиране на Вашата почивка и маршрути в България ще Ви помогне да изберете по-лесно автомобил.

Когато цената е решаваща при избора на кола под наем е добре да сте запознати с цените. Ето тук може да видите актуалните цени на горивата в България: Цени на горива. Разликата в цената между бензин и дизел е малка, но е в полза на бензина (А-95).

Ускорение на бензиновите двигатели спрямо това на дизеловите

Едно от най-големите предимства на бензиновите двигатели пред дизеловите е тяхното ускорение. Затова когато взимате автомобил под наем с бензинов двигател вероятно ще Ви се наложи да пътувате 3-4 човека и багаж. Ако изберете автомобил с дизелов двигател би Ви било трудно да изпреварвате, но не и с бензиновия. Той би Ви дал по-голяма увереност на пътя и сигурност при изпреварване. Разбира се при предприемане на маневрата изпреварване Ви съветваме първо да се уверите, че:

  • маркировката го позволява
  • имате видимост (отпред и отзад)
  • сте подали мигач
  • че няма да застрашите другите участници в движението

Потегляне с бензинов двигател

Друг съвет който да имате предвид при шофирането на коли под наем с бензинов двигател е свързан с потеглянето. За разлика от дизеловите автомобили, които потеглят без газ, бензиновите на са така. При тях заедно с подаването на газта се отпуска съединителя, за да потегли автомобила.

Шофиране през зимата

Ако сте решили да карате кола с бензинов двигател през зимата трябва да знаете, няма да Ви е необходимо толкова време за загряване на двигателя както при дизеловите. Това ще Ви спести време сутрин при студено палене и ще можете да изпиете кафето си на спокойствие.

Без значение каква кола под наем искате да карате, Top Rent A Car ще Ви предложи голямо разнообразие от всеки клас. Възползвайте се от сезонните оферти и резервирайте предварително!