Туристически наръчник - с кола под наем в Равда

Обща информация за Равда

Гледка към Равда
Гледка към Равда

Равда е красиво малко селище разположено на Южното черноморие, между Несебър и Бургас. Намира се само на 3 км от Несебър, 5 км от Слънчев Бряг и на 30 км от Бургас. Локацията му е изключително комуникативна, като в същото време залива на селото е много спокоен. В Равда има много модерни и нови хотели и комплекси.

Селището развива туризъм успешно, като през последните няколко години привлича все повече и повече туристи и посетители. Добрите цени и инфраструктура са едни от основните причини курортът да става все по-популярен всяка година. Местността около селото е отлична за инвеститори, които искат да инвестират в недвижимо имущество. Равда е известна със своите училищни лагери и къмпинги, които са посещавани всяка година от по-младите туристи. Плажът в Равда е много чист и пясъкът е ситен и мек. Близостта до всички останали интересни курорти в района, правят селището отлично за начална точка на Вашето пътуване. Top Rent A Car предлага доставки на автомобили в Равда, или бихте могли просто да вземете автомобил от офиса ни в Слънчев Бряг. Курортното селище разполага с всичко необходимо за пълноценна ваканция на плажа - луксозни хотели и комплекси, добри рибни и традиционни ресторанти, барове, клубове и много други на сравнително по-ниски цени от останалите курорти в района.

Виртуална разходка из Равда

Забележителности около Равда

Хотелски комплекс до Равда
Хотелски комплекс до Равда

Ако вземете кола под наем от Top Rent A Car, би било много лесно да посетите всички курорти, исторически, културни, археологически и много други забележителности в района. В момента в Равда се строй ново, много модерно яхтено пристанище, като се предвижда да бъде завършено до 2 години. Ученически и детски лагери правят курорта посещаван от туристи от Русия, Украйна, Чехия, Полша и други.

В Равда можете да опитате традиционната кухня или да си купите натурални плодове и зеленчуци, директно от производителите.

Това са само част от забавленията в Равда:

 • Можете да карате водни ски, да играете водна топка, да плувате, да се гмуркате или да карате джет.
 • Съоръжения за различни спортове - футбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, волейбол и други.
 • Много добри ресторанти, клубове, дискотеки и барове.
 • За тези, които обичат нощния живот, близостта до веселите тълпи на Слънчев бряг е добро условие.
 • Зелената природа и чистата вода са отлични за риболов и пикник.

Брегът край Равда
Брегът край Равда

Учени и археолози са открили множество древни артефакти в района, които свидетелстват, че селището е било обитавано от древни времена. Има много различни теории за произхода на името на курортното селище, като най-интересната от тях е легендата за красива млада девойка носеща името Равдалина. Тя била толкова хубава, че дори гръцкият Бог на морето Нептун се влюбил в нея. Той и предложил да я отведе със себе си в морските дълбини, но тя отказала. Нептун побеснял и решил да унищожи селото, като изпратил буря и огромни вълни. Но останалите Богове спасили селото, и така от гнева на Нептун се образували красивите заливи около селото.

Равда е разделена на 2 части от нос Равда. Южния плаж предлага повече възможности за забавление, а северният е много приятен и спокоен. Другата интересна забележителност е старата църква, построена през 1884 г, и реставрирана през 1998 г. Курортът има бърз и лесен достъп до най-предпочитаните курорти на Южното черноморие: Несебър, Слънчев Бряг, Ахелой, Свети Влас, Елените, Обзор, и Бяла.

Хотели и ресторанти

Най-добрите хотели в Равда според Trip Advisor:

 • Emerald Beach Resort & Spa
 • Hotel Bijou
 • Makao Family Hotel
 • Rutland Bay Ravda

Най-добрите ресторанти в Равда според Trip Advisor са:

 • Sea Boulevard Cafe & Diner
 • Coctail Bar Hawaii

Кола под наем в Равда

Можете да наемете кола под наем в Равда от Top Rent a Car. Ако планирате да посетите Равда и все още не сте резервирали Вашата кола под наем, можете да го направите, като използвате нашата резервационна форма в ляво. Ако пътувате от Бургас, Top Rent A Car има офис на летище Бургас, Бургас център, и Слънчев Бряг, откъдето можете да вземете кола на място. Top Rent A Car предлага доставки до Равда.

Sunny Beach Top Rent A Car
Слънчев Бряг Top Rent A Car

Плаж в Равда от Izvora (Собствена творба) [Обществено достояние], via Wikimedia Commons