Туристически наръчник - с кола под наем в Гоце Делчев

Обща информация за Гоце Делчев

Парк в Гоце Делчев
Парк в Гоце Делчев

Сгушен в полите на 2 от най-големите планини в България, се намира Гоце Делчев. Великолепна природа и живописни гледки навсякъде, накъдето се обърнеш привличат туристите. Гоцеделчевска котловина на река Места обхваща части от Южен Пирин и Западните Родопи. Градът е разположен на един от притоците на р. Места - Неврокопска река, и е бил познат с името Неврокоп, преди да бъде прекръстен.

Исторически данни

Неврокоп е наследник на древния град Никополис ад Нестум, който е основан през 2 в. н. е. от римския император Траян. През средните векове градът е част от римската империя до 1920 г, когато бива освободен. Интересно е да се отбележи, че първия кмет след освобождението става поета Пейо Яворов.
През 1951 г, градът е наречен на революционера Гоце Делчев. Георги (Гоце) Николов Делчев е един от най-значимите български революционери, водач и идеолог на Българските македоно-одрински революционни комитети, национален герой в България и Република Македония.

Туристически обекти край Гоце Делчев

Църква в Гоце Делчев
Църква в Гоце Делчев
 • Пролома Момина клисура
  Там се намират останките от късноантичната и средновековна крепост Момина кула при село Кремен, и на друга крепост, при село Господинци. Може да ги посетите с кола под наем от Top Rent A Car.
 • Скалните феномени Купена
 • Пиростията
  "Пиростията" е природна забележителност, която се състои от 3 големи изправени камъка и един, лежащ върху тях. В легналия камък дори по време на суша има вода. Според преданията тази вода е лековита.
 • Останки
  Посетителите на града могат да научат повече за него и историята му като посетят останките от древна крепост и селище, датиращи от IX – X век.
 • Национален парк „Пирин”

Паркът обхваща по–голямата част от Пирин планина, и е един от трите национални парка в страната. Поради разнообразния релеф, който обхваща парка, в него има богато разнообразие на флора и фауна.

Най-добрите хотели в Гоце Делчев според Trip Advisor са:

 • Hotel Valentino
 • Hotel Baroto
 • Yancheva Guest House (3.2 km from Gotse Delchev)
 • Zlatinovi Houses (3.2 km from Gotse Delchev)
 • Galabova Guest House (3.3 km from Gotse Delchev)

Най-добрите ресторанти в Гоце Делчев, според Trip Advisor са:

 • Uva Nestum

От къде най-бързо и лесно да вземете кола под наем в Гоце Делчев?

Може да използвате София като начална точка за Вашето пътуване към Гоце Делчев. Българската столица е на разстояние от 200 км, а на 97 км се намира Благоевград. Top Rent A Car предлага и директни доставки на коли до всички ски курорти в България.

Безплатен шатъл от Top Rent A Car
Безплатен шатъл от Top Rent A Car

Муратово езеро, Пирин от Pudelek (Marcin Szala) (Собствена творба) [ CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons