Туристически наръчник – с кола под наем в Ахелой

Обща информация за Ахелой

Лодки край Ахелой
Лодки край Ахелой

Ахелой е малко градче, намиращо се в непосредствена близост до едни от най-предпочитаните и посещавани курорти по крайбрежието - Слънчев Бряг, Св. Влас, Несебър, Созопол и други. Ахелой е разположен на брега на живописния Бургаски залив. През последните години, той все повече се утвърждава като предпочитана дестинация за летен отдих. Красивата местност и дългата плажна ивица го правят привлекателен за посетителите.

Градът има добра инфраструктура, красиви плажове, зелен парк в централната си част и р. Ахелой. В района има богати възможности за настаняване: множество хотели, ресторанти, почивни бази, къмпинги и др. Мнозина свързват името на Ахелой със славната битка на Цар Симеон Велики, която се е провела през 917 година край р. Ахелой, и се смята за една от най-великите и славни битки на средновековието. Можете лесно да наемете кола под наем в Ахелой от Top Rent A Car.

Туристически забележителности около Ахелой

река Ахелой
река Ахелой

Ахелой е добре устроен на брега на морето, като близостта до най-големия курорт на морето - Слънчев бряг, го прави изключително предпочитан и харесван. През последните години много земи и парцели са купени от големи фирми и компании, които строят апартаменти и хотелски комплекси. Дългата плажна ивица, която достига чак до Поморие дава възможност за приятно плажуване, а близостта до р. Ахелой, предоставя възможност за риболов на сладководни риби. В морето до Ахелой също могат да бъдат уловени и морски риби. В градчето има също и яхтено пристанище. Заради богатото историческо минало на местността е започнато стройтелството на исторически комплекс, като той ще включва бойни стени и църква.

Районът е много красив и предлага характерното за областта съчетание от зелени местности и морски пейзажи. В близост могат да бъдат посетени множество чудесни забележителности и курорти.

От особено значение са:


Близостта до Бургас осигурява всички възможности на големия град. Освен многобройните забележителности, той предлага луксозни комплекси, търговски центрове, международно летище и много други.

Хотели около Ахелой

Най-добрите хотели в Ахелой според Trip Advisor са:

  • The Vineyards Resort
  • Midia Grand Resort

Коли под наем в Ахелой

Комплекс в Ахелой
Комплекс в Ахелой

Ако планирате да посетите Ахелой, но все още не сте резервирали своята кола под наем, можете да го направите като използвате нашата резервационна форма в ляво. Ако пътувате от Бургас, Top Rent A Car има офис на летище Бургас, в Бургас Плаза Мол, и Слънчев Бряг, откъдето можете да вземете кола под наем на място.

Ахелой е перфектната дестинация за посещение от Бургас и Слънчев Бряг. Той предлага много варианти за чудесна почивка на морето с опция за посещаване на много интересни курорти и забележителности в района.

Можете да използвате Бургас, като начална точка за пътуването си по Южното крайбрежие. В близост са курорти като: Слънчев Бряг, Несебър, Равда, Св. Влас, Созопол, Елените, Ахтопол, Ахелой, Резово и други. Top Rent A Car предлага доставка до всички летни, зимни и голф курорти в България.

Top Rent A Car - Офис Бургас (Мол Плаза)
Top Rent A Car - Офис Бургас (Мол Плаза)

Плаж край река Велека от Pudelek (Marcin Szala) (Собствена творба) [ CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons